20 Haziran 2012 Çarşamba

şeker hamurlu papatyalı pasta

görmcemin doğum gününe yaptığım pasta.
zamanım kısıtlı olduğundan pandispanya ile uğraşmak istemedim.
malzemeler
1 pastaban
1paket cici bebe
2paket kremşanti
2+1bardak süt
fındık
nescafe üçü bir arada

üzeri için
200g nutella
200 g çiğ krema
şeker hamuru sarı gıda boyası.

yapılışı bombeli bir kabın tabanı streç film ya da poşet ile kaplanarak pastaban yerleştirilir.1bardak süte nescafe karıştırılıp pastaban bu karışımla kaşık yardımıyla ıslatılır.
ayrı bir kapta 2bardak süt ve 2paket kremşanti çırpılarak cicibebeler ve fındıklar kırılıp karıştılır.bu karışım kaptaki pastabana dökülür.
pastabanın 2.yarısı üzerine kapatılarak.o kat da ıslatılır.kap 1gece buzdolabında bekletilir.
şeker hamurunun keke tutunması için ganaj hazırlamak gerekiyor .
ganaj:200gr çikolata (eritilmiş)ve 200gr krema karıştırılarak hazırlanıyor.bununla dolaptan çıkardığımız pastayı güzelce sıvıyoruz.

aşağıda sıvanmış hali görülüyor.

bu halinin üzerini şeker hamuru ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
benim pastam çok beğenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder